Pišite nam

ili

ODMAH

Zakažite MAJERSOV KOKTEL putem brze Whatsapp poruke
OBIČAN POZIV

Infuziona terapija

    MAJERSOV KOKTEL - Intravenska mikronutrijentna terapija
  • Majersov koktel je intravenska mikronutritijentna (mešavina minerala, elektrolita i vitamina) terapija koja se daje u vidu infuzije. Bolnica „Medical Time“ nudi uslugu davanja infuzije i u kućnim uslovima, u slučaju da niste u mogućnosti da dođete do bolnice. Naše stručno osoblje u najkraćem mogućem roku dolaze kod vas.
    Neuropatija i polineuropatija - lečenje intravenskom terapijom (infuzija)
  • Lečenje i ublažavanje simptoma neuropatije i polineuropatije u bolnici “Medical Time” obuhvata medikamente (Majersov koktel), medicinske tretmane i procedure. Terapija se prima pet dana vezano a nakon toga, četri nedelje tri puta nedeljno i kasnije se nastavlja po šemi održavanja, 1 do 2 puta mesečno.

Pod ovim nazivom podrazumevamo bolesti zasnovane na oštećenju perifernih nerava. Periferni nervi su nervne ćelije ili živci koji prenose signale izvan mozga i kičmene moždine u / iz centralnog nervnog sistema. Polineuropatija znači istovremeno zahvaćanje nekoliko perifernih nerava, koji su najčešće odgovorni za naša osećanja (senzorna polineuropatija) ili za one živce koji imaju mešovitu funkciju (senzomotorička polineuropatija). Manifestacije ove bolesti su najčešće postepeno peckanje i peckanje u rukama i nogama, oštar pulsirajući bol, nedostatak koordinacije pokreta, ako napreduje, dolazi do mišićne slabosti, nestabilnosti i paralize. Takođe, ako je pogođen autonomni nervni sistem, biće problema sa varenjem, bešikom i promenama krvnog pritiska.

    Lečenje mamurluka
  • Mamurluk je fizičko i emocionalno stanje koje nastupa nakon prekomerne upotrebe alkoholnih pića. Javlja se i kod alkoholičara i kod nealkoholičara, ali su simptomi mamurluka intenzivniji i kompleksniji kod alkoholičara. Poli-vitaminska infuzija predstavlja ravnomerno i sporo unošenje fiziološkog rastvora i određene materije (Vitamina) u organizam, čime se nadoknađuje izgubljena tečnost i ublažuju simptomi mamurluka.

Mamurluk5. Mamurluk5. Mamurluk5. Mamurluk5. Mamurluk5. Mamurluk5. Mamurluk5. Mamurluk

Sve što vas zanima možete pronaći ovde

Intravenska Suplementacija
Vitaminske infuzije su specijalni rastvori sa dodatim vitaminima koji su rastvorljivi u vodi, a koji se apliciraju direktno u krvotok. Sastav infuzije se odredjuje individualno za svakoga u zavisnosti potreba organizma. Nase infuzije omogućavaju brzo okrepljenje i poboljšavaju oporavak pacijenata koji se leče od različitih hroničnih i akutnih bolesti. Zahvaljujući ovoj vrsti infuzija može se značajno unaprediti lečenje i osigurati tačno određena količina vitamina i minerala u serumu. Davanje vitaminskih infuzija je sada lako dostupno u bolnici Medical Time u Beogradu, ali i u vašem domu.
Koje su prednosti vitaminskih infuzija?
U odnosu na klasične vitaminske suplemente koji se piju, vitaminske infuzije pružaju 100% bioraspoloživost unetih vitamina. Na taj način se olakšava lečenje pojedinih bolesti i stanja jer je iskorišćavanje unetih vitamina unapred poznato. Razlog tome je osobina gastrointestilnog trakta da apsorpcija oralno unetih vitamina, minerala, ali i lekova, bude podložna trenutnim potrebama organizma, kao i stanju samih organa koji vrše apsorpciju. Ukoliko se isti vitamini i minerali unose intravenski, putem infuzije, zaobilaze se pomenute prirodne barijere.
Sta vitaminske infuzije omogućavaju?
- 100% bioraspoloživost vitamina i minerala - Intravesnska suplementacija - Momentalno delovanje - Najbrže okrepljenje - Popravljanje psiho-fizičkog stanja - Akumulaciju potrebnih vitamina - Sprečavanje dehidratacije - Popravljanje poremećaja elektrolita - Uspešniji oporavak nakon operacija i različitih bolesti
Ko može da prima vitaminske infuzije?
Vitaminske infuzije su namenjene kako pacijentima obolelim od teških hroničnih bolesti, tako i svim osobama koje imaju veće potrebe za vitaminima. Mnoga medicinska stanja zahtevaju dodatnu vitaminsku potporu koja je, kada dolazi putem infuzije, najučinkovitija. Vitaminske infuzije su namenjene: - Onkološkim bolesnicima nakon hemioterapije i zračne terapija radi bržeg oporavka i poboljšanja opšteg stanja organizma - Osobama koje imaju /oporavljaju se od akutnih upala - Osobama koje su izložene velikim psiho-fizičkim naporima - Sportistima u toku priprema za takmičenja i tokom takmičenja - Menadžerima koji su izloženi velikom stresu - Svim osobama koje obavljaju stresne poslove ili se nalaze u stresnom periodu - Osobama koje iz zdravstvenih razloga moraju da drastično redukuju ishranu - Osobama koje se oporavljaju nakon preležane infekcije virusom Covid 19 Kada se stručno odredi sadržaj infuzije spram indikacija, vitaminske infuzije donose veliku dobrobit. U njihov sastav po potrebi mogu ući i lekovi iz grupe analgetika, antihistaminika, kortikosteroida, diuretika, bronhodilatatora i antibiotika.
Šta je u sastavu infuzija?
Najčešće se u vitaminskim infuzijama nalazi vitamin C, vitamini B kompleksa, kao i minerali kalcijum i kalijum. Koncentracija vitamina u rastvoru najčešće ide do dnevnih preporučenih potreba čoveka. Kod pojave određenih bolesti i težih stanja dodaje se i znatno veća količina određenog vitamina, u skladu sa individualnim potrebama. Nešto veće potrebe za vitaminima od prosečnih imaju pušači, konzumenti alkohola i osobe koje se izlažu velikim psihičkim ili fizičkim naporima. Vitamin C, kao jak antioksidans, ima veliki značaj za otpornost organizma od virusa, bakterija i gljivica, kao i za borbu protiv slobodnih radikala. On je zbog velike efikasnosti najčešći sastojak vitaminskih infuzija. Vitamini B grupe su veoma važni za kvalitetno svakodnevno funkcionisanje. Igraju važnu ulogu u funkcionisanju nervnog sistema, zdravlju kože, kose i noktiju, metabolizmu masti, ugljenih hidrata i proteina, stvaranju crvenih krvnih zrnaca i sintezi brojnih materija u krvi. Suplementacija vitaminima B grupe je od velikog značaja osobama koje su pod hroničnim stresom. Kada se osoba nađe u situaciji velikog psihičkog pritiska, koja zahteva jak mentalni fokus, unošenje vitamina B grupe putem infuzije predstavlja veliku blagodet. Vitamini B kompleksa povoljno utiču na povećanje energije kod osoba koje se oporavljaju od različitih bolesti. Kalcijum i Kalijum se često nalaze u vitaminskim infuzijama jer je i njihov deficit u krvi čest. Kalcijum je bitan zbog održavanja gustine kostiju, funkcionisanja srca, zgrušavanja krvi, kao i prenošenje intraćelijskog signala u mišićima i nervima. Kalijum je važan katjon za funkcionisanje svih ćelija organizma, a njegov deficit se odražava na rad srca i dovodi do mišićne slabosti. Magnezijum (magnezijum-hlorid) je takođe čest deo vitaminskih infuzija jer omogućava dobar rad imunog sistema. Takođe, utiče na smanjenje upala, snižavanje visokog krvnog pritiska i poboljšava koncentaciju. - Davanje infuzija u kućnim uslovima Ukoliko ste iz bilo kog razloga sprečeni da dođete do ordinacije Medical time, pozovite nas i doći ćemo mi do vas. Možete se udobno smestiti na svoju sofu i primiti infuziju koja je najprimerenija vašem trenutnom stanju i potrebama. Davanje infuzije u kućnim uslovima je jedna od naših traženijih usluga i obavljamo je odmah po pozivu. Za dodatne informacije o davanju infuzija pozovite telefon: +381 62 399 888.
NAD+ Terаpija infuzijom Šta je NAD+ Infuzija?
Koenzim NAD+ se prirodno nalazi u svim telesnim ćelijama, ali se njegovo prisustvo smanjuje sa starenjem organizma. Njegovim dodavanjem postiže se terapijski efekat na čitav niz bolesti i stanja koja su povezana sa starenjem. Ovaj “molekul protiv starenja” se vezuje za druge enzime u organizmu i aktivirajući ih doprinosi boljem radu organa. Organizam apsorbuje najviše moguće količine dodatnog NAD+ koenzima i pretvara ih u molekularnu energiju. NAD+ iV terapijom se daje direktno u krvotok oksidativni oblik koenzima nikotinamid adenin dinukleotid (NAD+). Radi se o inovativnoj terapiji koja je postala vrlo popularna širom sveta zbog svojih izvanrednih efekata na ceo organizam. NAD+ je poznat pre svega po svom odličnom delovanju na usporavanje starenja organizma, ali i terapijskom delovanju na ublažavanje efekata starenja. Dokazano je da koenzim NAD+ produžava telomere, zaštitne delove (kapice) na krajevima hromozoma, koji se prirodno skraćuju kako organizam stari. Davanjem NAD iV terapije putem infuzije zaobilazi se probavni sistem i mogućnost da se koenzim NAD+ delimično razgradi. Tako je osigurana 100% bioraspoloživost ove vredne terapije.
Kako pomaže infuzija NAD iV?
Terapija NAD iV putem infuzije pomaže kod jako velikog broja bolesti i medicinskih stanja. Ona je pre svega sjajan način da se ublaže tegobe koje prirodno dolaze sa starenjem kao što je na primer slabljenje kognitivnih funkcija. Neminovno sa starenjem dolazi do opadanja koncentracije i slabljenja mentalnih sposobnosti zbog smanjenja lučenja enzima koji utiču život moždanih ćelija. Taj proces ne može da se spreči, ali može da se uspori upravo primenom NAD iV terapije zahvaljujući specifičnoj zaštitnoj ulozi spram nervnih ćelija. Ovaj vredni koenzim u mozgu sprečava gubitak mijelina koji je zaslužan za brzu komunikaciju među nervnim ćelijama Nakon davanja infuzije sa NAD iV dolazi do evidentnog skoka energije i poboljšanja svih telesnih funkcija. Zato je pogodna za korišćenje u slučajevima velike fizičke i psihičke iscrpljenosti. Zahvaljujući podsticanju rada sirtuini ćelija koje smanjuju upale i bolove, NAD+ indirektno utiče na ublažavanje bolova kod obolelih osoba. NAD+ pomaže u proizvodnji ATP ćelija (adenozin trifosfat) koji podržava mnoge procese u telu kao što su ćelijsko disanje, mišićne kontrakcije i repliciranje DNK. Zahvaljujući tome nakon terapije NAD iV smanjuje se osećaj umora i iscrpljenosti, a povećava se nivo energije. Neka istraživanja govore da primena NAD iV terapije utiče na prevenciju nekih kardiovaskularnih bolesti.
Ukratko terapija NAD iV doprinosi?
- Usporavanju kognitivnog pada koji dolazi sa godinama - Održavanju zdravih funkcija mozga - Ublažavanju hroničnog umora - Brzom povećanju energije - Obnavljanju svih ćelija organizma - Očuvanju hromozomskog integriteta - Izvlačenju ćelijske energije iz hrane - Usporavanju starenja organizma - Sprečavanju usporavanja metabolizma - Smanjenju upalnih procesa - Poboljšanju funkcionisanja metabolizma - Održavanju telesne težine i kontrolisanju šećera u krvi - Poboljšanju mentalne oštrine - Poboljšanju koncentracije - Povećanju serotonina u organizmu i boljem raspoloženju - Ublažavanju depresije i anksioznosti - Poboljšanju performansi kod sportista - Ubrzavanju zarastanja povreda - Prirodnim procesima u organizmu koji smanjuju bolove - Doprinosi odvikavanju od bolesti zavisnosti i menjanju loših navika kao što je pušenje - Poboljšanju izgleda kože
Kome je namenjena NAD infuziona terapija?
NAD+ infuziona terapija može da se daje svim ljudima koji osećaju da imaju potrebu za povećanjem energije, poboljšanjem funkcionisanja celog organizma i prevencijom mnogih zdravstvenih problema koji dolaze sa starenjem. Može da se primenjuje u svim godinama, ali najprimetnije efekte ima kod starije populacije.
NAD iV terapija se primenjuje posebno uspešno kod:
- Bolesti srca - Parkinsonove bolesti - Alchajmerove bolesti - Dijabetesa - Multiple skleroze - Fibromialgija - Depresije - Anksioznosti - Smanjene koncentracije - Hroničnog umora - Mitohondrijske disfunkcije - Masne jetre
Kako se sprovodi terapija?
Primena NAD iV terapije je jednostavna jer se daje intravenski u obliku infuzije. Terapija traje 4-14 dana u zavisnosti od zdravstvenog stanja pacijenta. Potrebno je izdvojiti sat i po vremena da organizam dobije svoju dozu regenarativnosti i dodatne energije. Dok prima terapiju, pacijent je udobno smešten u prijatnom ambijentu bolnice Medical Time, gde može da čita novine ili prati vesti na internetu. Terapija je dostupna i u kućnim uslovima jer medicinska ekipa može da izađe na teren i da infuziju sa terapijom NAD iV. Nakon terapije NAD iV pacijent može odmah da se vrati svojim uobičajenim aktivnostima bez perioda oporavka. Ali uz znatno veću energiju i spremnost za psiho-fizički zahtevne aktivnosti. Za više informacija o NAD+ infuzionoj terapiji i za zakazivanje termina pozovite telefon: +381 62 399 888.
SPECIJALNI TRETMANI SA MEGA DOZAMA VITAMINA C
Decenijama se govori o blagotvornom delovanju MEGA DOZA Vitamina C u lecenju raznih oboljenja. Svima nam je poznato da je Vitamin C KRALJ ANTIOKSIDANATA I svih vitamina. Kako ga uzimati I u kom obliku? Vitamin C je dostupan u slobodnoj prodaji malim dozama ( 100 – 1000mg) I najcesca je preporuka za zdrave ljude da konzumiraju 1000mg dnevno , kada se organizam bori sa nekom infekcijom preporuka je do 3000mg dnevno u tri doze po 1000mg. To nije slucajno tako! Uzimanje suplemenata na usta je dobro ali moramo znati da je iskoristivost mnogo manja (30-60%) od venske primene. Kada se Vitamin C daje venski kroz infuziju zaobilazi se gastrointestinalni trakt I iskoristivost je 99,99%! Infuzije MEGA DOZA Vitamina C su u zadnje dve godine primenjivane u protokolu lecenja kovid infekcije. Postoje tvrdnje I dokazi lekara iz Japana I Kine da su cak doze od 50gr ( 50000mg) znatno pospesile oporavak pacijenata u terminalnoj fazi bolesti. Godinama unzad nase iskustvo u davanju Infuzija MEGA DOZA Vitamina C je pozitivno I jedina smo ustanova u regionu koja sprovodi protokole infuzionog davanja MEGA DOZA Vitamina C. U nasoj bolnici pod nadzorom strucnog medicinskog osoblja se sprovodi infuziona terapija davanja Vitamina C od 5 do 50gr Vitamina C. U svetu postoje klinike koje se iskljucivo bave lecenjem bolesti infuzionim davanjem MEGA DOZA Vitamina C. Neke od njih se nalaze u Svajcarskoj I Nemackoj I njihovi rezultati koje postizu su impozantni. Sve je veci broj naših ljudi koji posecuju te klinike ali problem na koji nailaze kada se vrate što nisu u mogucnosti da nastave sa sprovodjenjem predlozene terapije. Zato smo mi tu! Medical Time hospital U prijatnom ambijentu uz strucno medicinsko osoblje sprovodjenje intravenske terapije MEGA DOZA Vitamina C je dostupno kod nas.
© 2024, Medical Time Hospital All rights reserved.